Hírek

Városi séta a Pál utcai fiúk nyomában – 2023.03.15. 2023.03.08.

Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum épülete március 15-én zárva. Látogatóinkat szeretettel várjuk a Pál utcai fiúk nyomában című városi sétánkon.


Szervező: Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
Dátum: 2023. március 15. (szerda)
A séta időtartama: 10-13 óra között
Találkozó és indulás: Budapest, Pollack Mihály tér 10. (Károlyi Palota)
Érkezés: Füvészkert
Sétavezetőink: Arany Katalin, az OPKM múzeumpedagógusa
Pifkó Dániel, az OPKM muzeológusa, botanikus

Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum épülete március 15-én zárva. Látogatóinkat szeretettel várjuk a Pál utcai fiúk nyomában című városi sétánkon.

Ki lehetett Nemecsek, Boka, Áts Feri, hol játszottak, hová jártak iskolába? Kik azok a Pálok, akik hatottak Molnár Ferenc életére, környezetére? Ezekre és más kérdésekre válaszolunk a séta során.
A csaknem 120 éves regény ma is erős érzelmeket vált ki olvasóiból. A Pál utcai fiúk akkor játszódik, amikor a VIII. és IX. kerület hatalmas fejlődésen ment át. A „múziumtól” a Füvészkertig tartó séta során Molnár Ferenc és a fiúk életéhez kapcsolódó emblematikus helyszíneken haladunk, miközben város- és művelődéstörténeti információkkal kiegészítve elevenedik meg történetük.

Megismerkedünk a Belső Ferencváros oktatási intézményeivel, felidézzük azt az időszakot, amikor a kilencedik kerületben felépültek a református oktatás legfontosabb budapesti épületei. Ránk köszönnek a környék régi lakói, írók, költők, művészek, akik Molnár előtt, vagy vele egy időben éltek és dolgoztak itt, a kerületben.

Mindenkit szeretettel várunk a Pollack Mihály tértől a Füvészkertig tartó sétánkra!

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
E-mail: muzeum@opkm.hu
Telefon: +36 1 323 5513
Részvételi díj: 1500 Ft/fő – a helyszínen, készpénzben fizetendő.
Facebook

Városi séta a Pál utcai fiúk nyomában – 2023. 03. 15.

további hírek