Hírek

Könyvbemutató 2021.09.16.

Kriston-Vízi, József (szerk.): Tanító emberség. Tanulmányok Kiss Áron (1845-1908) tiszteletére. Magyar Pedagógiai Társaság, Budapest, 2021. című kötet bemutatója
2021. október 5-én (kedden) 11 órakor

 

Kedves Barátunk!

Szervezetek és intézmények sokasága döntött 2019-ben arról, hogy megannyi fontos és aktuális üzenete miatt érdemes az esztendő kulturális eseményeinek jelentős részét születésének 175. évében Kiss Áron munkássága megidézésének szentelni. Az évet derékba törte a járvány, ám maradandó emlékül és tanulságul megszületett egy tanulmánykötet.
A könyv ünnepi, nyilvános bemutatójának házigazdája a kiadvány támogatóinak egyike, az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum, mely jogutóda a jeles polihisztor kezdeményezte egykori Tanszergyűjteménynek. A bemutatóra hívjuk a szerzőket, az emlékbizottság tagjait, a kötet támogatóit, a sajtót és az érdeklődőket.

2021. október 5-én (kedden) 11 órakor találkozzunk a Budapest, VIII. kerület Könyves Kálmán körút 40-ben, a Tündérpalota dísztermében.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linkre kattintva tehet meg: https://tinyurl.hu/70PR/

A belépés előtt kötelező a védettségi igazolvány és személyazonosító okmány bemutatása.
Kérjük, viseljen maszkot, és tartson távolságot.

A program:

  • Péterfi Rita főigazgató köszöntője.
  • Trencsényi László  MPT-elnök méltatja az emlékév szakmai eredményeit.
  • Kriston Vizi József muzeológus, a Tanító emberség c. kötet szerkesztője mutatja be a könyvet.

Utána kötetlen beszélgetés 12.30-ig.

Barátsággal várjuk. Legyen az esemény az emlékév méltó záróköve, új utak kijelölésének kezdete a Kiss Áron örökségének terjesztésében.

Péterfi Rita
Oktatási Hivatal
Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
főigazgató

Trencsényi László

Magyar Pedagógiai Társaság
elnök

további hírek