Hírek

Internetes zaklatás – Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum 2018.02.19.

2018. február 16-án tartottak szakmai tájékoztató napot a „Digitális zaklatás és resztoratív sérelemkezelés” témakörében.

Az Igazságügyi Módszertani Irányításáért Felelős Helyettes Államtitkárság Igazságügyi Projekttámogatási és Rendszerszervezési Főosztály Áldozatsegítő Központja a „Digitális zaklatás és resztoratív sérelemkezelés” témakörében szervezett pedagógus szakmai tájékoztató napot, melynek az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum adott otthont.

A konferenciához kapcsolódóan elkészült egy a könyvtár állományára épülő kamarakiállítás.


A kiállítás célja, hogy a könyvtárunkat látogató pedagógusok és szülők figyelmét felhívja a napjainkban eluralkodó internetes zaklatás problémájára, okaira, megelőzési lehetőségeire valamint a már áldozattá vált gyermekek traumáinak feldolgozási lehetőségeire.

A paravánokon és tárlókban bemutatásra került a téma legfontosabb magyar és külföldi szakirodalma, valamint a gyermek- és ifjúsági különgyűjteményből olyan szépirodalmi művek, amelyek a gyermekek és a fiatalok szemszögéből mutatják be az internetes zaklatás „kegyetlen” világát.

A kiállítás felhasználó-központúságát erősítendő egy válogatott bibliográfiát is összeállítottunk, mellyel a későbbi kutatómunkát kívántunk segíteni.


A kiállítást összeállította és kivitelezte Goda Beatrix és Járóka Erzsébet könyvtárosok.

Válogatott bibliográfia (pdf).

 

 
további hírek