Hírek

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2016. JÚNIUS 25. 2016.06.01.

DIÁK – SZÍN – JÁTÉK IX.

Múzeumok Éjszakája 2016. június 25.Szecessziós iskolaépületünk terei immár kilencedik éve változnak alkalmi színpaddá egy éjszakára. Az Országos Diákszínjátszó Találkozó előadásaiból válogattuk műsorunkat – a táncszínháztól a diákrendezésig. Az est fénypontja Katona László és Molnár Gusztáv játéka lesz A KÉZMOSÁS FONTOSSÁGÁRÓL című darabban, melyet Scherer Péter rendezett.

18.30 – 19.00
VÁGYTÁNC (táncszínház) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA / 12B MOZGÁSMŰHELY

Öt különböző szín, öt különböző karakter személyes jelenléte, tánca, vágya a jelenkor létezésében. Hol külön, hol együtt létezünk, folyamatosan hatunk egymásra. Mozdulat, mozdulatlanság, hang, csend, dinamika, humor, líra váltogatják egymást. Utazószékedben elmélyülhetsz a saját vágyaidban. Fogalmazd meg és teljesülni fog!

Koreográfia: Góbi Rita és a diákok


19.15 – 20.15
A KÉZMOSÁS FONTOSSÁGÁRÓL / A NÉZŐMŰVÉSZETI KFT ÉS A BUDAÖRSI LATINOVITS SZÍNHÁZ KÖZÖS ELŐADÁSA
A KÉZMOSÁS FONTOSSÁGÁRÓLSzappan és víz. Nyomatékos tüsszentések és kézfogások. Semmelweis Ignác alakja, egy szimpatikus baktérium és zenés járványtörténet.
Az iskolaszínházi keretek egy egészen újfajta kommunikációs utat jelenthetnek. Az előadás közvetlen hangvétele, a fiatalok világából vett helyzetek, a humor és a zene, olyan kapcsolódási pontokat teremthetnek, mely az alkotók szándéka szerint izgalmas párbeszédet generálhatnak a kézmosás hétköznapi, ám igen fontos témájáról is.

20.15 – 21.00 Az előadás után beszélgetés az alkotókkal.
Az előadást 14 éves kor felett ajánljuk!

Játsszák: Molnár Gusztáv, Katona László
Dramaturg: Gyulay Eszter
Rendező: Scherer Péter
(Szakértők: dr. Surján Orsolya és Horányi Ildikó)

21.15 – 22.15
CSÉVITÉZ – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA CSOKONAI VITÉZ MŰHELY
Csévitéz„Midőn Csokonai fakémmélésből anyjával azonegy nemigen tágas szobába vonulni kénytelenítetett hogy az ő megháborítása nélkűl anyja is látogatóit fogadhassa ennek fennáló nagy ruhatartóját kiürítette abba székét és asztalkáját helyezvén, ha abba béülhetett: az egész világtól elszigetelve tudta magát elképzelni, teljes figyelemmel tudott olvasni, gondolkodni és írni.”
Azon gondolkodtunk, mi minden juthatott eszébe…

Csévitéz

Szereplők: Bálint Betti, Berczi Sára, Boroczki Merci, Bogár Petra, Dura Vera, Kopácsi Attila, Madarász Tímea, Oláh Tímea, Ördög Kitti, Nagy Seron, Siska Johanna, Sógor Bianka, Szőke Luca, Tőke Krisztián

Dramaturg: Németh Niki
Hangok: Pallagi Ákos
Rendező: Somfai Barbara

 

22.30 – 23.40
FRIEDRICH DÜRRENMATT: A FIZIKUSOK / SENKISEMALSZIK TÁRSULAT
A fizikusok„Kik is vagyunk mi?” – a kérdés egyre égetőbbé válik a magánszanatóriumban élő három fizikus történetét látván. Hol vagyunk mi a sok cél között, amelyekkel megvalósítjuk magunkat, vajon hányféle arcot váltunk, hogy előrébb kerüljünk a folyamatos játszmákban? Lehet, hogy a cél kapujához érkezve már túl messzire mentünk el, és elveszítettük önmagunkat – vagy esetleg egy fontos személyt... A három nagy koponya esete humorral, dalokkal fűszerezve.

A fizikusokSzereplők: Wolf Márk, Horváth Emmi, Simics Soma, Tóth Péter, Balogh Csongor, Yilmaz Fatime, Boros Eszter
Rendező: Kerekes Áron
 

 

A Múzeumok Éjszakája programja elérhető mobiltelefonra optimalizálva is. Bővebben: Múzeumok Éjszakája Mobil App .ismertető pdf-ben.

további hírek