Hírek

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2015.04.29.

Megszületett a végeredmény a Bod Péter Könyvtárhasználati versenyen.

Április 22-23-án került sor a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny döntőjére Budapesten, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum szervezésében, a Testnevelési Egyetem Sportiskolai Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

A döntőn született legjobb prezentációk hamarosan a honlapunkra is felkerülnek majd, csakúgy, mint a versenyen készült képek.

A zsűri elnöke Dr. Varga Katalin volt, az okleveleket, emléklapokat és díjakat Dr. Pompor Zoltán főigazgató-helyettes adta át.
A döntőbe jutottak múzeumpedagógiai órán és könyvtárbejáráson vettek részt a Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban, tárlatvezetést kaptak a Nemzeti Múzeumban (melynek régiségtárát a 200 évvel ezelőtt született Rómer Flóris hozta létre, akinek munkássága volt a témánk idén). Külön élmény volt a versenyzőknek a Planetárium Világjárók című előadásának megtekintése.

Az első helyezettek 25.000.- a második helyezettek 20.000.-, a harmadik helyezettek 15.000.- Ft, a különdíjasok pedig 10.000-Ft-tal feltöltött Libri ajándékkártyát kaptak.
Minden döntőbe jutott versenyző és a helyezettek felkészítő tanárai 7.000.-, a különdíjasok felkészítő tanárai 4.000.- Ft-ért vásárolhatnak a könyvesboltokban.

Gratulálunk a nyerteseknek, a részletes eredménylista itt tekinthető meg mindkét kategóriában. Köszönjük a felkészítő könyvtárosok és könyvtárostanárok lelkiismeretes munkáját is!
A budapesti versennyel párhuzamosan Kassán is lezajlott ugyanez a verseny, a környék magyar iskoláinak részvételével.
Jövőre ismét találkozunk...

további hírek