Hírek

Tisztelt Olvasóink! 2014.02.03.

Az Országos Széchényi Könyvtár az ELDORADO-projekt (ELektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere, Adatbázisa és DOkumentumtára) keretében felmérést végez könyvtárhasználók körében. Kérjük, segítsék ezt a munkát a kérdőív kitöltésével!

Az Országos Széchényi Könyvtár (a továbbiakban: OSZK) irányításával, – az Új Széchenyi Terv keretében – elindult az ELektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere, Adatbázisa és DOkumentumtára, azaz az ELDORADO projekt.

Az ELDORADO-projekt célja, hogy a felhasználók digitális formában, jogszerűen hozzájuthassanak a szerzői jogi védelem alatt álló, illetve e védelem hatálya alól kikerülő dokumentumokhoz a magyar könyvtári információ és dokumentumszolgáltató rendszer (a továbbfejlesztett jelenlegi ODR) részeként működő, a projekt keretében megvalósuló szolgáltatás-rendszer használatával.

E projekt keretében az OSZK Projektiroda célul tűzte ki az e-könyvek kölcsönzésére vonatkozó díjfizetési hajlandóság feltérképezését.

Kérjük, segítse munkánkat, és töltse ki kérdőívünket 2014. február 10. - március 9. között, hogy kellően árnyalt képet kaphassunk a felhasználók elektronikus kiadványok kölcsönzésével kapcsolatos szokásairól és igényeiről.

A kérdőív elérhetősége:

https://docs.google.com/forms/d/1PSnc3OhKTEnXOUShRH0lHTAF6nNrOMHQgD3JHOXKv8o/viewform

további hírek