Hírek

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – 2013. JÚNIUS 22. 2013.06.10.

DIÁK – SZÍN – JÁTÉK VI.

Hatodik alkalommal rendezzük meg a Diák – Szín – Játék c. programunkat. Ezen az estén gyönyörű, szecessziós iskolaépületünk terei alkalmi színpaddá változnak, ahol az Országos Diákszínjátszó Találkozó díjazottjai lépnek fel. Az underground cirkusz színes világa is megelevenedik éjszakánkon a Freak Fusion előadásában. Múzeumunk különleges vendége Vekerdy Tamás pszichológus, író lesz.

17.30–18.30
EXKLUZÍV TÁRLATVEZETÉS „AZ ORBIS PICTUS. SZEMLÉLTETÉS AZ ISKOLÁBAN” C. KIÁLLÍTÁSBAN VEKERDY TAMÁSSAL

18.50–19.40
KŐBE ZÁRT MESE – KECSKEMÉTI SZÍNJÁTSZÓ MŰHELY, KATONÁSOK CSOPORTJA

KŐBE ZÁRT MESE„Babér király és a királyné boldog házasságban éltek, ám ez a szobor árnyékot vetett minden mosolyra, minden boldog pillanatra, amit megéltek. A szobor Áfonyát a király legjobb barátját formázta, akivel Babér király együtt született, evett és nőtt fel. Majd egy sötét napon Áfonya szoborrá változott.” 
 
Rendezte: Orbán Edit és Sárosi Gábor  
 


KŐBE ZÁRT MESEA Babér Királyfi c. erdélyi népmese dramatizált változatát Sárosi Gábor szerkesztette és írta.  
 
Szereplők:  
Konfár Erik, Varga Bori, Mészöly Anna, Budai Gábor, Boller Balázs, Gombos Dávid, Lehoczky Kristóf, Hajagos-Tóth Ákos, Vágó Georgina, Ádám Márk, Cseh Kata, Kiss Lucia, Papp Zsófi, Szappanos Janka, Baráth Réka, Nagy Rebeka, Balogh Bea, Deák Zoltán, Kanti Dorottya, Zsolnai Boglárka, Kriskó János

20.00–20.45
EZ MIND MEGVOLT – KÖDVELŐK TÁRSULAT (BUDAI KÖZÉPISKOLA)

EZ MIND MEGVOLT„Ez itt Batman, hatalmas és erős szuperhős, ő a legizmosabb, a legjobb. Így jön az autójával. Farol, mint állat, kiszáll. Vannak aztán ezek a gonoszok, akik néha felbukkannak meg minden, ez pölö, már alig mozog, de még mindig elvetemült, kínozza az ártatlanokat. És akkor a gonosznak semmi esélye, mert a Batman odalasszózza magát a szuperkötelén, és széttrancsírozza, így, dazzs-dazzs-dazzs! Szóval innen üzenem minden hülyének, aki világuralomra akarna törni, hogy INKÁBB MENJETEK KAPÁLNI!” 
Dramaturg: Németh Niki, rendezte: Somfai Barbara

21.10–21.55
FREAK FUSION CABARET – CIRKUSZ!!!

FREAK FUSION CABARETA múlt századi vándorcirkuszok misztikus világa némi sötét humorral fűszerezve, varietéhangulatban. Látványos zsonglőr-, akrobata-, légtornász- és burleszk táncjelenetek a hazai underground cirkuszi élet krémjével! Bárhol bármikor bármi megtörténhet! 
 
2010-ben a Tűzraktérben került először megrendezésre a Freak Fusion Cabaret, mely esemény a Zsonglőr Negyed felújítására és fejlesztésére szervezett jótékonysági rendezvény volt. Azóta a Tűzraktér szomorú bezárása után a Zsonglőr Negyed egy része átköltözött az R33-ba, és megalapította az INspirál mozgásstúdiót.  
 
FREAK FUSION CABARETA nagy érdeklődésre való tekintettel a társulat továbblépett, és céljaként tűzte ki, hogy színesítse a hazai underground életet a zene és a cirkusz fúziója által, teret adjon a szabad kísérleti színpadnak és az alternatív cirkuszművészeteknek; összevonja (fuzionálja) a cirkusz-, a zene-, a vizuális és más mozgásművészeteket.22.10–23.20
A MESTERRE VÁRVA – LIPIDEK/ VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM, BUDAPEST

Az előadás Margarita párválasztását helyezi a fókuszba. A táncos revük, showműsorok és hazugságok világában a szereplőknek nem mindig sikerül megőrizni önmagukat, identitásukat. A helyzetet nehezíti, hogy a kártyákat Woland és csapata keveri.  
A csoport a Vörösmarty Mihály Gimnázium végzős, 12.d-s tanulóiból áll. 
 
Szereplők: 
Woland (rendező) – Tótiván Tibor  
Hella (sminkes) – Bacz Larisa  
Korovjov (asszisztens) – Válics Péter  
Behemót (jelmezfelelős) – Fodor Boglárka  
Azazello (díszletek, kellékek felelőse) – Qinan Záher 
Margarita – Bálint Anna 
Iván, a költő – Tótiván Tibor  
I. Dizőz; I. rendőr;  
Dunya Szergejevna, a varieté igazgatónője – Dósa Szelina  
II. Dizőz; II. rendőr;  
Ideggyógyász professzornő – Felkai Flóra  
III. Dizőz; III. rendőr;  
Műsorvezető hölgy; Egy lány (2. jelenet) – Varga Vanda  
Natasa, Margarita barátnője; a lány, aki  
nyomul a Rendezőnél, hogy jó szerepet kapjon – Kécza Veronika  
Villamos-vezetőnő; Praszkovja Fjodorovna, ápolónő; – Maszlovics Alexandra  
Írónő; Doktornő; Főrendőr; – Rigó Krisztina  
 
Zene: Dósa Szelina  
Koreográfia: Mezey Gábor  
Technika: Fürtös Gábor  
Rendezte: Mészáros Zsolt
 

Állandó kiállításunk ezen a napon 17-től 23 óráig tekinthető meg.

további hírek