Hírek

Múzeumok Éjszakája - 2012. június 16. 2012.05.31.

DIÁK – SZÍN – JÁTÉK V.

Ötödik alkalommal rendezzük meg a Diák – Szín – Játék c. programunkat. Ezen az estén gyönyörű, szecessziós iskolaépületünk terei alkalmi színpaddá változnak, ahol az Országos Diákszínjátszó Találkozó díjazottjai lépnek fel. Rendezvényünk különleges vendégei az idén a cirkuszművészet világából érkeznek.

19.00 – 20.00
DIÁKCIRKUSZ – BAROSS IMRE ARTISTAKÉPZŐ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA

Az artistaképző az országban egyedülálló speciális oktatási intézmény, egy sajátos művészeti ág, a cirkusz- és artistaművészet tanításával foglalkozik.

Ikária, kézegyensúlyozás, lábzsonglőr, gúla, zsonglőrtrió, bohóc – félórás ízelítő a növendékek látványos produkcióiból. Az előadás után a közönség részt vehet egy rövid eszközpróbán.

Előadják: Gárdonyi Zoltán, Molnár Mátyás, Lövei Tamás, Matos Lénárd, Sulyok-Pál Szilárd, Tóth Krisztina, Veress Zsanett, Pintér Áron, Perecsenyi Patrik, Sárközi Péter, Sárközi Tamás, Lakatos Leonetta, Farkasházi Ildikó,
Herpszt Liliána, Lantos Réka, Nyiczki Fanni, Tamás Patrícia.

Betanították: Domonkosné Görög Mária, Hegedűs Zoltán, Losonczi György, Simon Árpád, Végh Erika, Sallai Tibor, Incze Miklós, Ócsai Böbe. 

20.15 – 21.00
GYERMEKNEVELÉS (KEZDŐKNEK, KÖZÉPHALADÓKNAK, HALADÓKNAK ÉS A MAGUKAT PROFINAK GONDOLÓKNAK) – VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM 11. D / GROSZETK

A szülők nevelik a gyermekeiket. A gyerekek nevelik szüleiket. Vagy mégsem? Együtt maradni vagy válni? Hogyan kezeljünk nehéz helyzeteket gyermekünkkel? Hogyan legyünk úrrá tanulási nehézségeken? Hogyan kommunikáljunk gyermekünkkel? Hogyan kezeljük a pubertáskort? Kutyát tartsunk vagy gyereket? Mi a lét célja? A csoport a diákszínjátszás eszközeivel és kellő humorral ezekre a kérdésekre keresi a választ előadásában. (Kivéve az utolsó kérdést, mert arra nem talál.)

Az előadást saját ötleteik alapján létrehozták és játsszák: Balogh Zsombor, Borkó Adrienn, Bozsi Orsolya, Czédulás Hanga, Faragó Csaba, Firnigel Zora, Göndös Gréta, Kárpáti Rebeka, Kovács Dániel, Pinczés István, Pintér Diána, Soha Bettina, Uray Bálint, Varga Vanda, Vértesi Alexandra.

75 hónapos kortól 1200 hónapos korig bárkinek ajánljuk!

21.15 – 22.15
JÖVŐKÉPTELEN – TRANSZPARENS CSOPORT 

 Fiatal magyarok Magyarországról és benne önmagukról. Merre tart az ország, és merre tartsunk mi? Van-e esélyünk itthon boldogulni, vagy kezdhetjük pakolni a cekkerünket? Transzparens revüszínház 60 percben.

Előzetes: http://www.youtube.com/watch?v=60cC4U5fnDo,
kritika: http://hvg.hu/kultura/20120507_jelenkeptelen_diakszinhaz_kabare.

Rendezte: Perényi Balázs és Somogyi Tamás. 

 

 

 

22.30 – 23.15
A GYURI? – KÖDVELŐK TÁRSULAT (BUDAI KÖZÉPISKOLA)

Gyuri, a haverunk, a legnagyobb arc ma lesz 18. Itt találkozunk nála, Jimmynek szóltunk. Kaja, pia, dekoráció intézve, de madáretetőhöz hozhatnátok szerszámokat, Peti tuti elfelejti. De neki egy szót se, mert szörprájz az egész, vagyis meglepjük. Nagyon.

 

 

 

Szereplők: 
Alex - Izrael Richárd
Dalma - László Lili
Dia - Vida Enikő
Emma - Kiss Anna Laura
Gyuri - Parkánszki Soma
Jimmy - Máthé Márk
Karcs - Varga Ferenc
Kárpáti - Szalay Bence
Panka - Szolnoki Angelika
Péter - Pécz Roland
Tibike - Balog Gellért

Testi-lelki-szellemi felkészítő: Sorbán Csaba
Dramaturg: Németh Niki
Rendezte: Somfai Barbara 

további hírek