A Pál utcai fiúk

Ferencvárosi, józsefvárosi és tisztviselőtelepi múltbéli kalandozás (egyebek mellett stanicli készítéssel és levélírással)

Az ember azt hinné, képtelenség újat mondani az „édes Grundról”, Bokáról, Cseléről, Nemecsekről. De lehet. És nem az iskolai tananyagot, azt mindenki tanulja meg ott.

A játékos, mégis rengeteg új ismeretet adó másfél órás program során mindenkihez közelebb kerülnek a „századforduló” iskolásai, tanárai, és érthetővé válik, hogy miért ez a regény az egyik legnépszerűbb olvasmány gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

10 évvel megjelenése után máris filmet forgattak belőle Hollywoodban és azóta is rengeteg filmes, színházi és zenés feldolgozása készült el.

De mi köze a volt japán császárnénak, Sóda Micsikónak a Pál utcai fiúkhoz, vagy a Tisztviselőtelepnek a Pál utcához? És kicsoda Gaál Mózes? Hogy néz ki az úti tintatartó? Hogyan jellemeznek a tárgyaink? Mi, hol, merre történt a regényben? Mi a különbség a népiskola és a fővárosi gimnázium között? – és ez csak néhány kérdés, amit felteszünk és meg is válaszolunk a több helyszínen zajló foglalkozás során.

A közös válaszkeresésre azokat a gyerekeket és gyermeklelkű felnőtteket várjuk, akik már ismerik a regényt.

A foglalkozást maximum 16 fős csoportoknak tartjuk.

Koncepció: Vargáné Arany Csilla Katalin