2019 - Kettős könyvbemutató

Utolsó módosítás: 2019.09.17.

A Nyom-követés 4. és „A tudomány ekként rajzolja világát” I.
tanulmánykötetek bemutatója és kerekasztal-beszélgetés

 
Helyszín: 
EKE OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40.
Olvasóterem (I. emelet)
 
Időpont: 
2019. szeptember 27. 17:00–19:00 óra
 
  
 
Az Országos Pedagógiai Könyvtá r és Múzeum (OPKM), valamint a Doktoranduszok Országos Szövetsége Irodalomtudományi Osztály (DOSZ ITO) együttműködésének első állomása a 2019. május 6-án és 7-én intézményünk falai között rendezett konferencia volt. Folytatva a közös gondolkodást, a Kutatók Éjszakája keretében kettős könyvbemutatóra invitáljuk az irodalom-, a történelem- és a neveléstudomány iránt érdeklődő közönséget.
 
A 2019-ben megjelent Nyom-követés 4. tanulmánykötet a 2018. december 8-án Zentán megrendezett konferencia előadásainak írásos változatait adja közre. A Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezete, illetve a DOSZ ITO által szervezett rendezvény elsődleges célja, hogy egy tematikailag kötetlen tanácskozás keretében megkísérelje felmérni, hogyan fejlődik az irodalomtudományi kutatásokat végző doktorandusz hallgatók tudományos pályája. A kötetben összesen nyolc anyaországi és határon túli szerző tanulmánya olvasható. A kötet szerkesztője: Semság Tibor.
 
Szintén az idei év könyvtermését gazdagítja az Eszterházy Károly Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem doktorandusz önkormányzatainak összefogásával, illetve a DOSZ ITO szakmai támogatásával 2017. szeptember 28. és 29. között Egerben megrendezett, „A tudomány ekként rajzolja világát” - Irodalom, nevelés és történelem metszetei I. interdiszciplináris konferencia 16 válogatott tanulmányát tartalmazó impozáns kötet, amelynek szerkesztői Fodor József Péter, Mizera Tamás és Szabó P. Katalin.
 
A köteteket méltatja, a szerkesztőkkel beszélget: Dr. Verók Attila (tanszékvezető egyetemi docens, Eszterházy Károly Egyetem).
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A program hivatalos internetes oldala itt található:
https://www.kutatokejszakaja.hu/esemeny/a-nyom-kovetes-4-es-a-tudomany-ekkent-rajzolja-vilagat-i-tanulmanykotetek-bemutatoja-es-kerekasztal-beszelgetes/
A regisztráció most erre a programra ugyan nem kötelező, de szeretnénk, ha ennek ellenére mindenki regisztrálna ezen a fenti oldalon, aki jön hozzánk, leginkább a férőhelyek limitáltsága miatt! Köszönjük előre is!
 
Kutatók Éjszakája